Het belang van etherische oliën in de behandeling en thuis

23 jan, 2024 | Behandeling, Blogs, Huidverbetering

Etherische olie

In de drukte van het moderne leven streven wij naar manieren om ontspanning en welzijn te ontvangen. Een van de prachtige ontdekkingen op dit gebied is het gebruik van etherische oliën. Deze kostbare extracten, gewonnen uit planten, bloemen en kruiden, hebben niet alleen een heerlijke geur, maar dragen ook bij aan veel gezondheidsvoordelen en geven een heerlijke beleving. In deze blog duiken we in de wereld van etherische oliën en ontdekken we het belang van hun gebruik, zowel thuis als in onze behandelingen.

Wat is etherische olie?

Etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd, zijn erg geconcentreerde vloeistoffen die afkomstig zijn van planten. Ze bevatten de natuurlijke essentie en aroma van de plant waaruit ze zijn gewonnen. Het productieproces omvat vaak stoomdestillatie of koude persing, waarbij de krachtige eigenschappen van de plant behoud blijven in de olie.

Thuisgebruik van etherische oliën

  1. Aromatherapie

Een van de meest populaire manieren om etherische olie thuis te gebruiken, is door middel van aromatherapie. Het verspreiden van de heerlijke geuren in de lucht kan helpen bij het creëren van een ontspannen sfeer, het verminderen van stress en het bevorderen van een betere nachtrust. Gebruik een diffuser om de geur gelijkmatig te verspreiden.

  1. Natuurlijke schoonmaakmiddelen

Etherische oliën staan bekend om hun antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Voeg een paar druppels toe aan zelfgemaakte schoonmaakmiddelen om niet alleen je huis op te frissen, maar ook om bacteriën op een natuurlijke manier te bestrijden.

  1. Huidverzorging

Sommige etherische oliën hebben gunstige effecten op de huid. Voeg een paar druppels toe aan je favoriete dragerolie (zoals kokosolie) en gebruik het als een hydraterende lotion of als toevoeging aan je huidverzorgingsroutine.

Etherische oliën in massages

  1. Ontspanning en stressvermindering

Een massage met etherische olie kan een diep ontspannende ervaring bieden. Geuren zoals lavendel, kamille en bergamot hebben kalmerende eigenschappen die helpen bij het verminderen van stress en het ontspannen van zowel de geest als het lichaam.

  1. Verlichting van spierspanning

Sommige etherische oliën, zoals pepermunt en eucalyptus, hebben verkoelende en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze oliën kunnen worden gemengd met een dragerolie en gebruikt worden voor massages om spierspanning te verlichten en de circulatie te verbeteren.

  1. Verbetering van de stemming

Geuren hebben een directe invloed op onze emoties. Door etherische oliën zoals citrusvruchten of rozemarijn te gebruiken tijdens een massage, kun je de stemming van de ontvanger positief beïnvloeden en een gevoel van energie en welzijn bevorderen.

Conclusie

Bij Skin resolution in Hengelo zijn wij dus grote fans van Etherische oliën want zij zijn waardevolle bondgenoten geworden in de zoektocht naar ontspanning, welzijn en gezondheid. Of je ze nu thuis gebruikt voor aromatherapie of bij ons komt voor een massage voor een diepere ontspanning, deze geurige oliën bieden een natuurlijke en holistische benadering van zelfzorg. Verken de wereld van etherische oliën en ontdek hoe ze een positieve invloed kunnen hebben op jouw leven en lichaam.

 

Klik hier om een kijkje te nemen op de webshop.

Klik hier om onze behandelingen te bekijken.