Home » Blog » Behandeling » Wat is holistisch?
Reiki op afstand behandeling Skin Resolution Hengelo

Wat is holistisch?

27 februari 2023

Holistisch denken

Holistisch zijn en denken is een manier van leven waarbij het geheel wordt beschouwd als meer dan de som van de delen. Het gaat erom alle aspecten van het leven te integreren en te begrijpen hoe ze met elkaar verbonden zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Holisme erkent dat elk individu een unieke combinatie van deze aspecten is en dat het belangrijk is om de persoon als geheel te behandelen, niet alleen de individuele symptomen.

Wat betekend holisme

Het woord “holistisch” komt van het Griekse woord “holos”, wat “heel” of “compleet” betekent. Holistische geneeskunde erkent dat ziekte en ongemak niet alleen een fysiek probleem zijn, maar ook een emotioneel en spiritueel probleem kunnen zijn. Het probeert de oorzaak van de ziekte te identificeren en te behandelen, in plaats van alleen de symptomen te onderdrukken.     

Holisme bij Skin Resolution

Bij Skin Resolution in Hengelo vinden wij holisme ook erg belangrijk, wij geven ook meerdere holistische behandelingen. Een aantal van deze behandelingen zijn onze massages, cupping, guasha en nog veel meer! Ook benaderen wij onze klanten op een holistische manier en kijken wij naar het geheel van het lichaam en geest.

Verbeter je algehele welzijn met holisme

Kortom, holisme gaat over het begrijpen van het geheel en het zoeken naar manieren om alle aspecten van het leven te integreren en in harmonie te brengen. Door het aanpakken van de oorzaak van problemen en het omarmen van een holistische benadering van het leven, kunnen we ons algehele welzijn verbeteren en een beter begrip krijgen van onze onderlinge verbondenheid.

Boek hier een van onze holistische behandelingen: https://skin-resolution.salonized.com/widget_bookings/new

Bekijk onze massages: https://skinresolution.nl/behandelingen/massages/