Home » Blog » Behandeling » Voetproblemen en oplossingen hiervoor
SkinResolutionHengeloPedicureMedischVoetproblemen

Voetproblemen en oplossingen hiervoor

22 februari 2023

In deze blog gaan we het hebben over een aantal veelvoorkomende voetproblemen en de oplossing die wij hiervoor bieden. Dit zijn de volgende problemen, namelijk likdoorns, eelt, ingegroeide teennagels, kloven, schimmelnagels en kalknagels. Dit zijn problemen die erg vervelend kunnen zijn en veel ongemak kunnen veroorzaken. Bij Skin Resolution in Hengelo bieden wij verschillende behandelingen aan om deze voetproblemen te verhelpen.

Likdoorns en eelt

Likdoorns en eelt ontstaan vaak door wrijving en druk op bepaalde delen van de voet. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het dragen van te nauwe schoenen of door een afwijkende stand van de voet. Likdoorns zijn verhardingen van de huid die vaak pijnlijk kunnen zijn, terwijl eelt meestal minder pijnlijk is maar wel voor ongemak kan zorgen. Bij Skin Resolution in Hengelo kunnen wij likdoorns en eelt veilig verwijderen door middel van het gebruik van een vrees en het wegschrapen van het eelt met een mesje.

Ingegroeide teennagels

Een ingegroeide teennagel kan erg pijnlijk zijn en kan leiden tot ontstekingen. Dit probleem ontstaat vaak doordat de nagel te kort is geknipt of door het dragen van te smalle schoenen. Bij Skin Resolution in Hengelo kunnen wij een ingegroeide teennagel op een professionele en pijnloze manier behandelen. Met sommige gevallen kan het nodig zijn om de nagel geheel of gedeeltelijk te verwijderen. Wij zorgen er dan ook voor dat u zich zo comfortabel mogelijk voelt en verwijderen wij het probleem zo pijnloos mogelijk.

Kloven

Kloven zijn scheurtjes in de huid van de voeten en kunnen ontstaan door droogte, overbelasting of een afwijkende stand van de voet. Kloven kunnen pijnlijk zijn en kunnen leiden tot pijnlijke wondjes en ontstekingen. Wij behandelen kloven door middel van speciale crèmes, het verwijderen van eelt en het veilen van de hardnekkige plekjes.

Schimmelnagels en kalknagels

Schimmelnagels en kalknagels zijn vervelende en hardnekkige nagelproblemen. Een schimmelnagel ontstaat vaak door een schimmelinfectie. Hiernaast ontstaat een kalknagel door een verdikking van de nagel. Beide van deze problemen kunnen leiden tot pijn en ongemak. Wij kunnen schimmel en kalknagels behandelen door middel van het veilen met een vrees. Met de vrees kunnen wij de verdikkingen voorzichtig verwijderen en ook de nagel polijsten voor een mooi glad oppervlakte. Naast de vrees maken we ook gebruik van normale vijlen en buffers om de nagel perfect glad te krijgen en het terugroeien van kalk en schimmel te remmen. Om te vermijden dat de schimmelinfectie terugkomt en verdikking tegen te gaan maken we ook gebruik van de producten van Gehwol.

Conclusie

Voetproblemen zoals likdoorns, eelt, ingegroeide teennagels, kloven, schimmelnagels en kalknagels kunnen erg vervelend zijn en kunnen veel ongemak veroorzaken. Bij Skin Resolution in Hengelo bieden wij verschillende professionele en veilige behandelingen aan om deze voetproblemen te verhelpen. Zo hebben wij onder anderen de Spa pedicure, Pedicure, Pedicure i.c.m.. Gellak en meer.

Kijk hier naar al onze pedicure behandelingen: https://skinresolution.nl/behandelingen/manicure-en-pedicure/

Boek nu een behandeling in: https://skin-resolution.salonized.com/widget_bookings/new