Vergoeding acnebehandeling

Wij begrijpen je, acne kan onzekerheid met zich meebrengen en je wil er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig bestaat team Skin Resolution uit drie acne specialisten die met veel zorg voor jou klaar staan. Je acne behandeling kan worden vergoed door de zorgverzekering!

7

Wat is acne?

Herken je de vervelende oneffenheden en/of ontstekingen op de huid? Een vette huid kan mogelijk overmatig talg aanmaken, dit kan een boosdoener zijn voor acne! Denk aan een verdikte huid, grove poriën en een overmatig actieve verhoorning van de huid (dode huid blijft liggen). Dit maakt een perfecte voedingsbodem voor acne. De bacterie die onze acne veroorzaakt kan zo gemakkelijk haar kans krijgen om onzuiverheden te ‘kweken’. Absoluut niet fijn, maar we proberen het zo eenvoudig mogelijk aan je uit te leggen. Puistjes, ontstekingen en mee-eters krijgen zo hun kans om te vermeerderen. Helaas is dit een cyclus die langere tijd haar gang kan gaan als je niet ingrijpt!

Wat te doen tegen acne?

Onze acne behandeling en acne peelingen zijn speciaal ingericht om diverse soorten acne te bestrijden. Denk aan actieve ontstekingen, pustels, mee-eters (blackheads en whiteheads), papels en een ‘verstikte, grauwe, of on-effen huid’. Er zijn een paar simpele basis regels die wij graag met je delen om je inzicht te geven in het oplossen van acne.

Het bestrijden van (ongezonde) bacteriën in de huid!

Onze gezamenlijke taak samen met jou, is het direct tegengaan en stoppen van het vermeerderen van de aanwezige bacterie. Dit doen wij door op een gezonde wijze de bovenste huidlaag te verdunnen. Veelal zetten wij daar een geschikte peeling voor in. Jij thuis zet daar de geschikte reinigers en dieptereinigers voor in. De ‘voedingsbodem’ voor het ontwikkelen van acne verdwijnt hier mee. Let op, dit is een proces, het is niet vanzelfsprekend dat dit met één behandeling mogelijk is.

Het activeren van een nieuwe huidcellen.

Door het aanmaken van nieuwe cellen, zorg je dat er een natuurlijk proces wordt versneld om nieuwe gezonde huid naar de oppervlakte te krijgen. Dit is een een hele mooie wisselwerking, je kunt namelijk door het inzetten van de juiste producten en/of behandelingen, er voor zorgen dat de ‘oude’ huid sneller loslaat en nieuwe huid sneller zichtbaar is. Wij geven hier uitgebreid (persoonlijk) advies in tijdens onze behandelingen en intakes.

Een persoonlijk huidregime tegen acne.

Wij werken met een eenvoudige formule tegen acne en zorgen er altijd voor dat je op geheel persoonlijke en wenselijke wijze thuis aan de slag kunt met huidverbetering en huidverzorging. In het kort mag je denken aan het volgende:

– Reinigen in de ochtend en avond
– Corrigeren en beschermen in de ochtend
– Corrigeren en voeden/herstellen in de avond.

Transparant over acne.

Welke ingrediënten het beste bij jouw aansluiten, bespreken wij tijdens de behandeling. Uiteraard houden wij rekening met diverse factoren zoals medicatie, zwangerschap, allergieën, budget en de tijd die je kwijt wil zijn voor jouw huidregime.

Acne kenmerken om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Huiden die last hebben van onzuiverheden, ontstekingen, puistjes en mee-eters. Ook is vergoeding van onze acne gezichtsbehandeling en acne peeling mogelijk bij de aanwezigheid van overmatig talg, oneffenheden en een dikke en/of doffe teint.

Extra tips tegen acne.

  • Zorg elke dag voor een schoon kussensloop
  • Wees consistent met het gebruik van je thuisproducten, laat de acne bacterie geen kans krijgen om weer door te komen.
  • Reduceer het gebruik van zuivelproducten en soja.
  • Let op je suikerspiegel, voorkom extreme pieken en dalen.
  • Gooi fabels overboord, de zon droogt je acne tijdelijk in maar zorgt tegelijkertijd voor een mega voedingsbodem om je acne op zijn piek te krijgen! Bescherm je huid ELKE dag! Ook in de winter en tijdens bewolking.
  • Wees zacht voor de huid! Voorkom extreem scrubben, schuren of het gebruik van een washand/handdoek. Gebruik liever enzymen en fruitzuren in je producten die de verbinding aangaan met je levende huidlaag. Altijd zacht deppen nadien.
  • Onze sponsjes van natuurlijke pulp zijn een mooi hulpmiddel om je reiniging zacht mee af te wassen.
  • Blijf van je gezicht af en als je je skincare routine gaat starten, was je handen grondig!
  • Vertrouw op je gevoel.

Er bestaan helaas veel producten in omloop die in tegenstelling tot wat ze beloven, je huid alleen maar meer om zeep helpen! Kijk goed naar de aanwezigheid van slechte conserveringsmiddelen, geur-kleurstoffen, SLS en de percentages van actieve werkstoffen. Tegenwoordig zien wij al ‘vitamine C serums’ voor onrealistische bedragen voorbij komen, bij nader onderzoek, zien wij dan ook dat er relatief weinig concentraat overblijft dat het product onmogelijk datgene kan betekenen waarvoor jij het wil inzetten. Be smart <3

Wees trots op je proces! Een eerste behandeling, je eerste producten voor thuis, allemaal spannend en je wil het liefst gisteren al resultaat zien. Wees trots dat je al bent ingestapt, maak foto’s tussendoor en ervaar waar jij en je huid toe in staat zijn. Tijd om jezelf serieus te nemen.

Alles over vergoedingen van de acne behandelingen in Hengelo:

Ons gehele team is in het bezit van een acne specialisatie, dat betekent dat wij op de hoogte zijn van de laatste kennis omtrent medische huidverbetering en specifiek zijn geschoold om acne te bestrijden.

Skin Resolution en haar medewerkers zijn aangesloten bij de branche organisatie ANBOS. Wij zijn in het bezit van de bijbehorende AGB-code. Veel zorgverzekeraars vergoeden hierdoor de kosten van onze acne behandelingen.

Het is afhankelijk van je eigen polisvoorwaarden hoeveel er wordt vergoed. Raadpleeg jouw eigen zorgverzekeraar voor meer informatie omtrent vergoedingen.

Ter afsluiting van de acne behandeling ontvang je van ons een factuur met de wettelijke vereisten om in aanmerking te komen voor de acne vergoeding. Deze kun je vervolgens zelf kunt indienen bij je zorgverzekering. Let op, de betaling dient wel eerst bij ons te worden voldaan.

Wat kun je verwachten tijdens een van onze acne gezichtsbehandelingen of peelingen?

Onze acne behandelingen zijn speciaal ingericht om diverse soorten van acne te bestrijden. Veelal zien wij de ontstekingsremmende werking en een gekalmeerde huid al tijdens de eerste behandeling. Verstopte poriën worden gezuiverd en grondig gereinigd. Het verwijderen van pustels en puistjes noemen wij ‘uitreinigen’.

Er wordt direct op de huidvernieuwing gewerkt en wij zorgen er voor dat oude verdikte huid op zorgvuldige wijze wordt verdund. Maak kennis met diverse fruitzuren en antibacteriële werkstoffen en zie direct resultaat in zichtbare roze nieuwe huid. Je gaat met nieuwe kennis naar huis en ontvangt informatie om jouw huid thuis zo goed mogelijk te ondersteunen.

Je hoeft écht niet met onzekerheid rond te lopen, maak kennis met onze acne gezichtsbehandeling of acne peeling, een waardevolle behandeling. Wij zijn er voor jou!

Goed om te weten

Je ontvangt altijd passend advies en naslagwerk tegen acne op basis van jouw unieke huidtype, huidconditie en levenswijze.