Home » Blog » Behandeling » Chinese geneeskunde
Chinese geneeskunde

Chinese geneeskunde

10 maart 2023

Chinese geneeskunde is een traditionele geneeskunde die zich richt op het begrijpen en behandelen van ziekten door het observeren van de interactie tussen het lichaam, de geest en de omgeving. Deze geneeswijze is al duizenden jaren oud en wordt nog steeds beoefend in China en over de hele wereld.

Yin en yang

De basis van de Chinese geneeskunde is gebaseerd op de filosofie van yin en yang, die stelt dat alles in het universum bestaat uit twee tegengestelde krachten die in balans moeten zijn voor optimale gezondheid en welzijn. Deze krachten zijn voortdurend in beweging en veranderen voortdurend, en wanneer ze uit balans zijn, kan dit leiden tot ziekte en ongemak.

Qi

Een ander belangrijk concept in de Chinese geneeskunde is de theorie van Qi, wat staat voor de levensenergie die door het lichaam stroomt. Deze energie stroomt door meridianen in het lichaam, die verbonden zijn met verschillende organen en lichaamsdelen. Wanneer de stroom van Qi geblokkeerd raakt, kan dit leiden tot ziekte en pijn.

Kortom

Chinese geneeskunde omvat een breed scala aan therapieën en behandelingen, waaronder acupunctuur, kruidengeneeskunde, massage, dieettherapie en oefeningen zoals tai chi en qigong. Acupunctuur is een van de meest bekende en populaire vormen van Chinese geneeskunde. Het omvat het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten langs de meridianen van het lichaam om de stroom van Qi te herstellen en de gezondheid te bevorderen.

Bij Skin resolution in Hengelo bieden wij ook meerdere behandelingen om weer al je Qi in balans te brengen en je gehele gezondheid te verbeteren. Wij bieden zo bijvoorbeeld de shiatsu massage aan, deze massage lijkt erg veel op accupunctuur omdat wij drukpunten gebruiken in de massage om je energie weer in balans te brengen.

Bekijk onze behandelingen: https://skinresolution.nl/behandelingen/energetisch/

Boek onze behandeling: https://skin-resolution.salonized.com/widget_bookings/new